Adobe waarschuwt: wacht met updaten naar macOS Catalina
 /  Adobe / Apple / Adobe waarschuwt: wacht met updaten naar macOS Catalina
Adobe waarschuwt: wacht met updaten naar macOS Catalina

Adobe waarschuwt: wacht met updaten naar macOS Catalina

Gebruikers van Photoshop en Lightroom wordt aangeraden om nog te wachten met updaten naar macOS Catalina. In een nieuw supportdocument legt Adobe uit wat er mis kan gaan.

Ondanks de lange betaperiode van een paar maanden, kunnen er toch problemen optreden bij een grote update zoals macOS Catalina. Helemaal nu 32-bit Mac-apps verleden tijd zijn, hebben sommige apps moeite met opstarten onder deze nieuwe versie. Adobe meldt nu dat er bekende problemen zijn met Photoshop en Lightroom in de nieuwste macOS-versie. Maak je gebruik van Photoshop of Lightroom, dan wordt aangeraden om niet te updaten naar macOS Catalina.

Problemen met Adobe Photoshop en Lightroom in macOS Catalina

Zowel Photoshop als Lightroom Classic maken gebruik van bepaalde 32-bit onderdelen en installers. Omdat 32-bit niet meer ondersteund wordt, levert dit een aantal problemen op. Hoewel Photoshop versie 20.0.6 en later in principe wel werkt, speelt er wel een aantal problemen.

Photoshop opslaan in macOS Catalina.

Eén van de problemen is dat het opslaan van bestanden niet helemaal goed werkt. Als je in dit veld het bestandsformaat aanpast, wordt dit niet aangepast in de extensie van het bestand. Je kan dit omzeilen door handmatig de extensienaam aan te passen, zodat deze overeenkomt met die van het bestand. Een ander probleem is dat de naam van het bestand niet de naam “kopie” krijgt terwijl je dit wel aangevinkt hebt.

Ook bepaalde plug-ins werken niet goed. Er kunnen foutmeldingen in Photoshop of van het systeem verschijnen. Heb je reeds plug-ins geïnstalleerd voordat je over ging naar macOS Catalina, dan zie je deze foutmeldingen mogelijk niet. Ook 32-bit droplets en de ExtendScript Toolkit werkt niet in macOS Catalina. Voor laatstgenoemde is een alternatief beschikbaar genaamd ExtendScript Debugger.

Photoshop foutmelding in macOS Catalina.

Meer informatie en een aantal tijdelijke oplossingen vind je op de pagina van Adobe. Het advies is dus: ben je afhankelijk van Photoshop en Lightroom Classic, dan kun je het beste wachten met updaten naar macOS Catalina.

Bron: iCulture

Jeroen Duller
Jeroen Duller

Ik wil je alles leren wat je in de praktijk nodig hebt. Stel mij maar een vraag en weet zeker dat ik je kan helpen!

1 comment

  1. Jeroen Duller

    Inmiddels kun je met de 2020 versie van Adobe Creative Cloud gewoon updaten naar Catalina. De meeste huidige releases van Adobe-apps zijn compatibel met macOS Catalina

Wil je een reactie achter laten?

Your email address will not be published. Required fields are marked.*

Door u gekozen

DTP Cursus

DULCOM geeft trainingen in Creatief DTP met Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop in Creative Cloud. Leer werken met deze programma’s en het foutloos aanleveren van PDF bestanden bij drukkers. Onmisbare kennis voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met vormgeving.